E mafai ona sili atu le ola o tagata ese i luga o le super-Earths Register

O le olaga i luga o le lalolagi tele atonu e tele atu le taimi e atiaʻe ai ma faʻaleleia faʻafetai i lo latou faʻaauau pea maneta e puipuia ai i latou mai ave faʻaleagaina o le lalolagi, e tusa ai ma se suʻesuʻega fou na lomia i totonu o le tusi talaaga Science.

moli la Korea
O le vanimonimo ose si'osi'omaga mata'utia.O tafega o vaega laiti ua molia e latalata lava i le saoasaoa o le malamalama, e tuliesea mai fetu ma aniva mamao, pomu paneta. matutu ma le mafai ona lagolagoina le ola e nonofo ai.Ae ui i lea, o ave o le vanimonimo e liliu ese mai le Lalolagi aua e puipuia e lona maneta.
I le taimi nei, o se vaega o tagata suʻesuʻe na taʻitaʻia e Lawrence Livermore National Laboratory (LLNL) e talitonu o le super-Earths - o paneta e sili atu le tetele nai lo le Lalolagi ae itiiti ifo nai lo Neptune - atonu e iai foi maneta. nai lo i latou o loʻo siomia ai le lalolagi, o lona uiga o le ola i luga o latou luga o le a tele atu le taimi e atiina ae ma ola ai.
“E ui ina tele manaoga mo se paneta e mafai ona nofoia, e pei o le vevela i luga o le fogaeleele e mafai ona gaosia ai le suavai, ae o le i ai o se magnetosphere e mafai ona tatalia le susulu o le la mo se taimi umi e mafai ona maua ai se taimi umi mo le ola e tupu ai,” o le tala lea a Richard e uiga i le pepa.O le tusitala taʻitaʻi o Krause, o se fomaʻi i LLNL, na taʻu atu i le Tusi Resitala.
O le ki i se maneta faifai pea o le i ai o se uʻamea vai uʻamea e malulu telegese.O le eleele maneta o le lalolagi e gaosia e se vaega o le uʻamea uʻamea swirling faataamilo i se uʻamea maumea. malosi le maneta.
Ae ui i lea, o le vevela o le uʻamea uʻamea tanumia 2,890 kilomita poʻo 1,800 maila i lalo ifo o le lalolagi o loʻo malulu. E iu lava ina malulu seia oʻo ina faʻatutu atoatoa. o le a mou atu le maneta pe a ma le 6.2 piliona tausaga.
“A malo le uamea, e faamatuu atu le malosi ma elemene mama i totonu o le uʻamea vai, lea e malosi ai le afi mo se taimi umi.I se taimi, o le vevela o le vai autu e maalili i le vevela vevela, o lona uiga o le a amata ona malulu, "o le faʻamatalaga lea a Klaus. O le uʻamea i totonu o le super-Earth e faʻapipiʻiina i mamafa sili atu nai lo le lalolagi, ma e liusuavai foi i se maualuga maualuga. vevela.
I se isi faaupuga, e manaʻomia ona mālūlū le pito sili o le lalolagi i se vevela e sili atu ona maualalo aʻo leʻi faʻamaʻa.
"Na matou iloa o le super core o le a faʻamalosia le 30% umi atu nai lo le totonugalemu ... Ona o le tauvaga o aʻafiaga o le teuina o le malosi ma luga o le eria, o le tino o paneta laʻititi nai lo le lalolagi o le a faʻamalosia vave, faatasi ai ma le taimi sili ona umi mo le faʻamalosia e tupu i le [ Super- O le lalolagi e fa i le ono taimi le mamafa o le Lalolagi],” o le faaiuga lea a le pepa.
Na mafai e Krauss ma ana uo ona faʻataʻitaʻiina tulaga totonu o le lalolagi sili e ala i le suʻesuʻeina o amioga faʻafefeteina o le uʻamea i le mamafa o le 1,000 gigapascals - toetoe a tolu taimi o le mamafa i le ogatotonu o le lalolagi. o fasi uamea i le maualuga ma le maualuga o le mamafa.
O faʻataʻitaʻiga ua faʻaalia ai i le 1,000 gigapascals, o le vevela o le uʻamea e tusa ma le 11,000 tikeri Celsius.
"O le faʻataʻitaʻiga muamua lea e fuaina ai le faʻafefeteina o le uʻamea i le mamafa e sili atu i le 290 GPa, o lona uiga o le muamua lea e faʻatapulaʻa le vevela o le uʻamea i lalo o tulaga maualuga-Earth," o le tala lea a Krause ia El Reg.
"O le a faʻaaogaina e le au suʻesuʻe i le vateatea nei faʻaiʻuga, faʻatasi ai ma a latou faʻamatalaga, e faʻaleleia atili ai le faʻafanua o mea o loʻo tutupu i totonu ma luga o le exoplanets."®
I se faapuupuuga, na gaoia e le au gaoi o loʻo galulue mo le malo o Korea i Matu le lata i le $ 400 miliona i tinoitupe numera i le tausaga talu ai i se osofaʻiga faʻamaopoopo e gaoi ma faʻamama le tele o tupe e mafai.
O se lipoti a Blockchain biz Chainalysis na maua ai o loʻo tulimataʻia e le au osofaʻi kamupani faʻafaigaluega ma fefaʻatauaʻiga tupe e gaoi ai tupe ma toe faʻafoʻi i totonu o vaults a le Taʻitaʻi Mamalu. tala fou ma fesiitai tupe.
Bitcoin sa masani ona avea ma taulaiga numera tasi, ae o le ether ua avea nei ma tupe sili ona gaoia, e tusa ma le 58 pasene o tupe gaoia, na fai mai ai le au suʻesuʻe.Bitcoin e na o le 20% i lalo, i lalo ifo o le 50% talu mai le 2019 - e ui lava o se vaega o le mafuaaga. atonu ua matua taua i latou i le taimi nei ua sili atu ona popole tagata ia i latou.
I se faapuupuuga, o le California Department of Motor Vehicles fai mai o loʻo "toe suʻesuʻeina" lona manatu pe o le a taʻua o Tesla's Full Self-Driving feature o le a manaʻomia ai le tele o le vaʻavaʻai pe a maeʻa se faasologa o vitio na faʻaalia ai le matautia o tekinolosi.

moli la Korea
"O faʻafouga lata mai o polokalama faakomepiuta, ata vitio o loʻo faʻaalia ai le faʻaogaina mataʻutia o tekinolosi, suʻesuʻega lautele a le National Highway Traffic Safety Administration, ma faʻamatalaga mai isi tagata tomai faapitoa i le fanua," e tusa ai ma se tusi na auina atu i Kalefonia na mafua ai ona mafaufau faalua le DMV e uiga ia Tesla . Na saunoa Sen.Lena Gonzalez (D-Long Beach), taitaifono o le Senate Transportation Committee, muamua lipotia e le Los Angeles Times.
E le pei o isi kamupani taʻavale taʻavale e pei o Waymo poʻo Cruise, e le manaʻomia e Tesla ona lipotia le numera o faʻalavelave i Kalefonia DMV ona e itiiti le tutoʻatasi ma e manaʻomia ai le vaʻavaʻai a tagata. 'alofia le liliu fa'afuase'i i tagata savavali o lo'o sopoia le auala po'o le le iloa o se loli i le ogatotonu o le auala o lo'o fa'aauau pea ona ta'amilo.
O le ERP faʻapitoa a le SAP o le fa-kuata o le ao o tupe maua na oso i luga o le 28% i lea tausaga ma lea tausaga i le 2.61 piliona piliona.
O fa'ai'uga muamua o lo'o fa'aalia ai le aofa'i o tupe maua mo le kalena tausaga 2021 si'itia i le 6% i lea tausaga ma lea tausaga i le 7.98 piliona euros - ose fa'atusatusaga tele i le 2020 fa'aletonu tau tupe na saunia e le SAP.
O le femalaga'iga a le au fa'atau i le fa'ailoga fou a le tagata fa'atau i-memory ERP sa telegese se'ia o'o ina faia e le SAP ni laasaga e fa'atosina ai i latou e malaga.
I le 2017, na maua ai e Google ma Facebook se maliliega e faʻamutaina le tauofoga ulutala, o se auala mo le tele o fefaʻatauaʻiga faʻasalalauga e faʻataʻatia le malae taʻalo i faʻasalalauga faʻapitoa, fai mai Facebook COO Sheryl Sandberg.Fa'atalanoaina, ma lagolagoina e le Facebook CEO Mark Zuckerberg (lea ua Meta nei) ma le Google CEO Sundar Pi, e tusa ai ma le fa'asea lata mai na fa'aulu i se tagi fa'asaga i Texas e fa'asaga ia Google Chai (Sundar Pichai).
Texas, 14 isi setete o Amerika, ma setete feterale o Kentucky ma Puerto Rico na tuuaia Google i le pulea faasolitulafono o le maketi o faasalalauga i luga o le initaneti ma le faaseseina o faatautu'i i le faamasinoga ia Tesema 2020. Na failaina mulimuli ane e le itu tagi se tagi toe teuteu ia Oketopa 2021 lea na aofia ai auiliiliga o le taimi muamua. fa'aliliuga.
I le Aso Faraile, Texas et al.O le tagi lona tolu toe teuteu [PDF] na failaina, faʻatumu le tele o avanoa ma faʻalauteleina tuʻuaʻiga e 69 itulau.
O le taua malulu a Saina ma le US i tupe meataalo e leʻi faʻagesegese ai le faʻatupulaia vave o le semiconductor a le atunuʻu, o le tala lea a le Semiconductor Industry Association i le vaiaso nei.
O faʻasalaga a Amerika i kamupani Saina e leʻi i ai se aafiaga manaʻomia o le faʻatapulaʻaina o pisinisi semiconductor a Saina. O le mea moni, ua lapatai mai le vaega o pisinisi, o le vevesi e naʻo le faʻamalosia o Saina e toso faʻatasi i le mataupu semiconductor.
O le faatauina atu o pisinisi semiconductor a Saina e $39.8 piliona i le 2020, i luga 30.6 pasene mai le 2019, fai mai SIA. I le 2015, na o le $13 piliona le faatauina atu o chips a Saina, e tusa ma le 3.8% o le maketi.
Ua tuʻuina atu e Alibaba se lipoti e faʻamatala auiliili ai faiga faʻatekonolosi lea e talitonu le sauai Saina o le ai ai se aafiaga i le tamaoaiga atoa ma sosaiete i tausaga a sau. o feso'ota'iga fa'amatalaga fa'ateresitila ma satelite, ma isi mea.
Le pito i luga e sefulu lipoti tulaga faatekonolosi ua gaosia e le Alibaba's Dharma Inisetiute, o se inisitituti suʻesuʻe tekinolosi lanumoana-lagi na faavaeina e Alibaba i 2017. DAMO talu ai nei na taia ulutala ma faʻamatalaga o se fausaga ata fou e faʻafefiloi le gaosiga ma le manatua.
Faatasi ai ma faiga o loʻo lisiina i le lipoti a Dharma, o le atamai faʻapitoa na faʻaalia e sili atu i le tasi. ma faʻamatalaga tele-modal ma foia faʻafitauli faʻasaienisi lavelave. Na faʻaalia e le lipoti o le atamai faʻapitoa e le gata ina faʻavaveina suʻesuʻega faʻasaienisi, ae fesoasoani foi i le mauaina o tulafono faʻasaienisi fou, ma o le a faʻaaogaina o se meafaigaluega gaosiga i nisi o suʻesuʻega faavae.
E toaitiiti tagata e fia faitau i tuutuuga o maliega o auaunaga i luga o upega tafaʻilagi, o lea na faʻalauiloa ai e se vaega o le au fai tulafono a Amerika se pili Aso Tofi e manaʻomia ai upega tafaʻilagi faʻapisinisi ma telefoni feaveaʻi e faʻaliliu a latou tulafono i ni aotelega e faigofie mo tagata ma masini e faitau.
Faaulutalaina "Tulaga o Auaunaga Faʻailoga, Design, ma Faitauina (TLDR) Tulafono [PDF]", o le pili na faʻalauiloaina e Lori Trahan (D-MA-03), Senator Bill Cassidy (R-LA), ma le Senator Ben Ray Luján ( D-NM), faia faʻatekinisi o se taumafaiga e lua - o se mea e seasea i le taimi e le mafai ai e vaega faʻapolokiki tetele a Amerika e lua ona malilie i mea moni faʻavae e pei o ai na filifilia faaletulafono i le 2020.
"Mo le umi tele, o aiaiga palanikeke o auaunaga ua faʻamalosia ai tagata faʻatau e 'ioe' i tulaga uma a le kamupani pe leiloa le avanoa i luga o se upega tafaʻilagi poʻo se app atoa," o le tala lea a Congresswoman Trahan, o se sui o le Maota Subcommittee i le Consumer Protection.business, i se faʻamatalaga. "Leai ni feutagaiga, leai ni filifiliga, leai ni filifiliga moni."
Na taʻua e le ofisa o le puipuiga i totonu o Rusia i le aso na ia talepeina le fesoʻotaʻiga a le REvil ransomware gang ma osofaʻia fale o ana faʻalapotopotoga ina ua maeʻa le pueina o ananafi i Ukraine.
I se faʻamatalaga, na taʻua ai e le FSB (Federal Security Service) na ia suʻeina 25 tuatusi e foliga mai o le "14 sui o le faʻalapotopotoga o solitulafono faʻatulagaina" "i le talosaga a le pulega agavaa a le US".
Fai mai lala sooupu a le tulafono a Rusia o le "nuu" ua lauiloa o REvil.O se faaliliuga o le faamatalaga a le FSB na faaalia ai o le 14 na molia i lalo o le Mataupu 187 o le Tulafono o Soligatulafono a Rusia, lea e feagai ma "auala faasolitulafono o le fesiitaiga o totogi".
Ua taofia e le faamasinoga a Amerika le tagata poto faapitoa lagolago a Oracle Rimini Street i le le amanaiaina o le faamasinoga ma faatonuina e totogi le $630,000 i faasalaga - o se aofaiga itiiti mo le $ 40 piliona Big Red software company.
Na tuuina atu foi e le Faamasinoga Faaitumalo a Nevada totogifuapauina ma tau talafeagai a loia faasaga ia Rimini i se feeseeseaiga ua silia ma le sefulu tausaga, e faia i ai se faaiuga i se aso mulimuli ane.
Na maua e le Faamasino o le Itumalo o Larry Hicks ia Rimini i le le fiafia i le faamasinoga i luga o le na o le lima o fesili e 10 na fesiligia i le faamasinoga.
O le Virgin Orbit ua maeʻa ma le manuia lana misiona lona tolu, auina atu satelite e fitu i le taamilosaga i luga o se roketi LauncherOne.
Virgin Orbit, lea e faʻamatalaina o ia lava o se "kamupani faʻalauiloa ma avanoa avanoa," na maeʻa misiona e lua i le tausaga talu ai. O le faʻalauiloaina ananafi na oʻo mai i ni nai aso e matamuli ai i le misiona muamua a le kamupani i le aso 17 o Ianuari, 2021. O lana taumafaiga muamua i le 2020 na iu i le toilalo.
O le faʻasalalauga o lenei vaiaso e aofia ai le toe faia o pisinisi mai le US Department of Defense ma le kamupani Polani SatRevolution. O le uta e aofia ai faʻataʻitaʻiga i fesoʻotaʻiga avanoa, suʻesuʻeina o otaota, faʻatauvaʻa ma le faʻamalosi. Na taʻua uma, Virgin Orbit ua manuia le faʻalauiloaina o satelite 26. Ae ui i lea, e mamao tele. tagi mai na o le kuata o le uta lea 109 laiti satelite upstart Rocket Lab ma SpaceX faalauiloa i Ianuari 13 i luga o le Transporter-3 misiona.
Fai mai le Pulega o Vaalele Sivili a Peretania (CAA) 5G telefoni feaveaʻi e le afaina ai vaalele, faʻavaivaia le fiafia i le US i luga o pou feʻaveaʻi e faʻalavelave i vaalele maualuga.
Ia Tesema, na tuʻuina atu ai e le FAA se lapataiga e uiga i le 5G C-band frequencies na faʻaaogaina mo telefoni feaveaʻi, fai mai o le 3.7-3.98GHz band na faʻaaogaina e telefoni feaveaʻi feteʻenaʻi ma vaalele leitio altimeters.
O le lapataiga vave, taʻu atu i kamupani vaalele e gauai atu i le faʻafitauli, na sosoʻo ai ma taʻutaʻua US telefoni feʻaveaʻi faʻatautaia o loʻo faʻatuai le taʻavaleina o le C-band.


Taimi meli: Ian-17-2022