O lo'o fa'auluina e le NREL le malosi o le la mo le falesa BIPOC

O le US Department of Energy's National Renewable Energy Laboratory (NREL) na faasilasilaina i le vaiaso nei e faapea o le a maua e faalapotopotoga tumaoti RE-volv, Green The Church ma Interfaith Power & Light le fesoasoani tau tupe, auʻiliʻili ma fesoasoani a o latou fesoasoani i nofoaga o tapuaʻiga a le BIPOC e alu i le la, o se vaega o le taamilosaga lona tolu o leSolarMalosiaga Fa'afouina Fesootaiga (SEIN).
"Ua matou filifilia ni 'au o loʻo faʻataʻitaʻiina ni manatu fatufatuaʻi, faʻamoemoeina mo le faʻaogaina o le malosi o le la i totonu o nuʻu le lelei i totonu o le US," o le tala lea a Eric Lockhart, faatonu o le NREL Innovation Network."O le galuega a nei 'au o le a manuia ai i latou o loʻo taumafai e faʻaaogaina ma manuia mai le malosi o le la.O isi nu'u e tu'uina atu ata mo auala fou."

O le taavale-fa'apipi'i-solar-power-system-mo-CCTV-meapueata-ma-moila-3
O paaga e tolu e le o ni polofiti, oe na galulue faʻatasi mo le tele o tausaga, e faʻamoemoe e faʻateleina le faʻaaogaina olamalosi i le Black, Indigenous and People of Color (BIPOC) - taʻitaʻia fale tapuaʻi e ala i le faʻamalosia o faiga faʻapaʻaga o loʻo iai ma faʻalauteleina taumafaiga manuia. , ma fa'atasi ma nu'u fa'apitonu'u. I lea fa'amoemoe, o le faiga fa'apa'aga e fa'amoemoe e fesoasoani i aulotu ma tagata o le nu'u e fa'aaoga le malosi o le la i totonu o latou fale ma tu'uina atu i nu'u ni avanoa tau atina'e o le la.
O le taamilosaga lona tolu o le Solar Innovation Network, o loʻo pulea e le NREL, o loʻo taulaʻi i le faʻatoʻilaloina o pa puipui i le faʻaogaina tutusa o le malosi o le la i totonu o nuʻu e le o maua. i le mauaina o tupe mai le la.
"Matou te iloa o loʻo i ai le tele o faʻailoga tagata ma faʻalapotopotoga i le mea o loʻo faʻapipiʻiina ai le la i totonu o le Iunaite Setete.E ala i lenei faiga faapaaga, e le gata ina mafai ona matou fesoasoani i fale tapuaʻi o loʻo taʻitaʻia e le BIPOC e ala i le faʻaitiitia o pili o le eletise ina ia mafai ai ona faʻaleleia auaunaga taua latou te tuʻuina atu i o latou nuʻu, ae faʻapea foʻi O nei poloketi o le a faʻalauteleina ai le iloa ma le vaʻaia o le malosi o le la, ma le faʻamoemoe, Fai mai le faatonu sili o RE-volv Andreas Karelas, o le a faʻalauteleina le aʻafiaga o galuega taʻitasi e ala i le faʻamalosia o isi i totonu o le nuʻu e faʻaoga le malosi o le la.
O fale tapuai ma faalapotopotoga tumaoti i le salafa o le atunuu o loo feagai ma le tele o faafitauli i le faaaogaina o le malosi o le la ona e le mafai ona latou faaaogaina le lafoga o tupe teufaafaigaluega a le feterale mo le la ma e sili atu ona faigata ona faamaonia lo latou faatuatuaina i tupe masani a le la. mo nofoaga tapuai o lo o taitaia e le BIPOC, e mafai ai ona latou faaaogaina le malosi o le la i se tau e leai se totogi, ae i le taimi lava e tasi e sefe tele ai a latou pili o le eletise, e mafai ona latou toe teu faafaigaluega i le tautuaina o o latou nuu.
“E tatau ona suia ma pulea falesa uliuli ma fale faatuatua i le salafa o le atunuu, ma matou te le mananao e tuuina atu lena galuega i se isi tagata,” o le tala lea a Dr. Ambrose Carroll, na faavaeina le Green The Church. fa'alauiloaina ma lagolagoina galuega fa'aola e fa'aola e alaalafaga ma fa'amautinoaina o nei poloketi e mafai ona tali atu ma fa'atasi ma nu'u e sili ona a'afia ai i latou."

moli moli o le la
I le isi 18 masina, RE-volv, Green The Church and Interfaith Power & Light o le a galulue e aumailamalosiaga i nofoaga tapuai e ta'ita'ia e le BIPOC, a'o galulue faatasi ma isi au a le SEIN e fitu e fefa'asoaa'i lesona na a'oa'oina ma fesoasoani i le fausiaina o se A fa'ata'ita'iga mo le fa'aogaina tutusa o le malosi o le la i le atunu'u.
Ole Solar Energy Innovation Network o lo'o fa'atupeina e le US Department of Energy's Office of Solar Energy Technologies ma ta'ita'ia e le National Renewable Energy Laboratory.
Su'esu'e mataupu a le Solar Power World i le taimi nei ma fa'aputugā fa'amaumauga i se fa'aoga faigofie, maualuga le fa'atulagaina. Fa'ailoga tusi, fa'asoa ma fegalegaleai ma ta'ita'i o aso neilamekasini faufale.
E fesuisuia'i faiga fa'avae a le la i le setete ma le itulagi. Kiliki e va'ai i la matou fa'asologa fa'alemasina o tulafono ma su'esu'ega lata mai i le atunu'u.


Taimi meli: Mati-02-2022