Manatu mo moli tuafale: 10 auala e faʻamalamalamaina ai lou tuafale

O manatu fa'alelei i tuafale o le ki lea i le fa'ata'atia lelei o le fa'ato'aga. Fai sa'o ma o le a fa'aleleia ai lou avanoa e pei o se isi lava mea.
O manatu lelei mo moli tuafale e mafai ona suia ai lou fanua ma faʻateleina lona gafatia e avea o se avanoa faaopoopo e fiafia ai i le po.O le moli saʻo e mafai ona faʻamamafa vaega e pei o faʻatoʻaga ma fesoasoani i le vaʻaia o vaega eseese mo le malolo, kuka i fafo, poʻo pati ma inu.
E mafai ona fa'aogaina moli fa'apitoa e fa'aleleia atili ai la'au ma la'au mo fa'aopoopo fa'ata'ita'iga a'o latou siepi o lo'o i luga o se uiga faufale pe a fa'apipi'i. moli sa'o e faatosina mai ai.
Afai o loʻo e faʻaogaina moli faʻamalo e tuʻuina atu i lou tuafale manatu se lagona i totonu, e mafai foi ona e fatuina se siosiomaga malolo, lea e lelei atoatoa mo le faʻamalamalamaina o se avanoa faʻafeiloaʻi pe a e faʻafiafia uo.O moli lelei e iai foi se elemene aoga e mafai ona fa'aaogaina e fa'amalamalama ai ala ma fa'avaa faitoto'a.
Su'esu'e a matou manatu fa'apolofesa fa'amalama tuafale e fesoasoani ia te oe e fai se fa'ato'aga susulu malamalama o se fa'ata'ita'iga moni.
“O o matou tuafale o lea ua fa’aaogaina e fegalegaleai ma fa’afiafiaga, o lea ua fa’atupula’ia ai le fa’amoemoe i le suiga o le afiafi pe a o’o i le afiafi.O le tu'ufa'atasia o se fa'amalama i lau mamanu e mafai ona aumaia ai se vibe fou i lau fa'ato'aga-ma o le mea moni e aoga fo'i," o le fa'amatalaga lea a John Wyer, Pule Sili o le fai togalaau Bowles & Wyer.
Faatasi ai ma le tele o manatu moli tuafale e filifili mai ai, pe a fuafua pe faʻafefea ona faʻamatagofieina lou tuafale, ia manatua le foliga e te manaʻo e fai ma le faʻamoemoe o lau filifiliga. laau toto po'o fa'ato'aga fa'ato'aga, va'ava'ai se avanoa, e pei o se nofoaga fa'afiafia, pe ta'ita'ia oe i lalo i ni sitepu po'o lalo o se ala.
"O moli atamai ae faʻapitoa i tuafale e mafai ona faʻaopopo atili ai le tele ma faʻataʻitaʻiga i lau togalaau," o le tala lea a Charlotte Rowe, fai togalaau." E fesoasoani e faʻalautele le ola o le togalaau, fausia se avanoa ea poʻo se potu i fafo e tusa lava pe a pogisa.

Lamepa Malosi i fafo Auala e le Suavai Ala Ala Taavale Garden_yy

moli e ta'ita'ia e le la i fafo
E tusa lava po o le a le mea e te faʻamoemoe e ausia, e mautinoa lava - e manaʻomia e tuafale uma se moli lelei e fesoasoani ia te oe e maua ai le tele o lou avanoa i le po. O le a le mea e te le faia ai se faʻailoga mataʻina o mea e taulai i ai ma fesoasoani e faʻamalamalama lou avanoa i la matou filifiliga o mea mataʻina manatu moli tuafale?
O lenei avanoa ofoofogia faʻaonaponei e lelei atoatoa mo soʻo se tasi o loʻo suʻeina manatu faʻafefe i tuafale. E iai se vai faʻaonaponei faʻaonaponei, faʻatūina faleʻai ma totō atamai, faʻafetai uma i moli faʻaeteete pe a amata ona toʻa le ao. Ia mautinoa o lou manatu moli tuafale e aofia ai se fausia. -i le taimi e faʻaopoopo ai se vibe otometi i le afiafi.O se faʻamatalaga itiiti e faia ai se eseesega tele.
“O lenei mamanu o le togalaau ua faaalia ai le taua o le i ai o moli e tusa lava pe le o pogisa tele,” o le tala lea a le fai togalaau o Charlotte Rowe.'O loʻo i ai moli i totonu o le vai e taʻalo ai ma le gaioiga i totonu o le vai, e faʻamaonia ai maa laʻa. Hedges ma o laau i le pito i lalo o le togalaau o loʻo faʻamalamalamaina foʻi i togitogi faʻapipiʻi mo tala faʻaopoopo.
O moli mataʻina i tuafale e faʻaopoopoina ai se isi vaega i lenei togalaau goto, fatuina o se avanoa faʻafiafia fiafia e fesoasoani i le togalaau ia olaola i le po. e faʻaleleia ai le aafiaga atoa.
O le ala i le nofoaga nofoa i fafo ma le umukuka o loʻo faʻamalamalamaina e moli o le fola e taʻitaʻia ai oe i le avanoa. O moli vaʻaia e faʻamalosia ai le natura faʻataʻitaʻiga o laʻau ma faʻatagata e faʻamalamalamaina lemu le vaega o loʻo siomia ai. Ua faia se susulu maaleale i lalo o le nofoa nofoa, faʻaopoopoina. se isi itu manaia.
O le fofo sili ona fetuutuunai mo moli tuafale e masani ona faʻaogaina moli faʻapipiʻi e toe faʻatulagaina pe a suia vaitau e faʻamautinoa ai e te faʻamaonia le mea sili ona lelei. O lenei mamanu e faʻaalia ai le faʻaogaina o moli i lenei auala e faʻapipiʻi ai se avanoa, ma e tumu i le. manatu moli tuafale e mafai ona e gaoia.
O le faʻaaogaina o se faʻaogaina o faʻamalama teuteuga e maua ai i taimi uma iʻuga sili ona lelei. .
O la'au fa'ato'aga fa'apalapala i luga o lenei auala o lo'o fa'amalamalamaina, o le malamalama o lo'o fa'asusu lemu i luga o latou ogalaau. O le mea lea e fa'asaga atu ai lou mata i le fa'ato'aga i le pito o le auala," o le tala lea a Charlotte Rowe.“O le malosi o moli o le siosiomaga e faʻaleleia ai foʻi le fau laupapa lapoʻa i le itu taumatau."
O le faʻamalamalamaina o se faʻalava o laʻau i luga aʻe e pei o lenei e masani lava ona faʻataulāitu, e maua ai se lagona faʻafiafia e lelei atoatoa mo le faʻaleleia o se tamai avanoa tuafale.
'O le tu'u lelei o moli tuafale e mafai ona vaelua lelei ai lou avanoa. E fa'atupu ai ni tama'i vaega va'ava'ai fa'apipi'i i totonu o la'au, toetoe lava pei o pulu i luga o se asoa,” o le tala lea a John Wyle le fa'ato'aga."O le auala sili e fai ai lenei mea o le mafaufau lea i le faʻamoemoe - 'ai, malolo, faʻaogaina o vai. Pe e mafai foʻi ona e tuʻuina atu le ola fou i auala faʻafefe e ala i le faʻaopopoina o moli mataʻutia.

moli e ta'ita'ia e le la i fafo
E mafai foi e le moli ona faʻaopopoina se vibe matua ese lava i lou tuafale ma e tatau ona faʻaoga e faʻamamafa ai foliga ma mea e te fatuina i lau faʻataʻitaʻiga o togalaau. lalo?O le a le la'au fa'amamafa mata'ina i le mamao e mana'omia ona va'ai fa'alatalata?
O le moli o lau uo sili foi lea pe a togi se pati mo lou tuafale.E leai se mea e faʻapipiʻiina se vaaiga e pei o se avanoa i fafo e faʻamalamalamaina e moli susulu.
E mafai ona faʻaogaina moli faʻaosofia ma faʻafouina i luga o fale o loʻo i ai nei, e pei o puipui o lenei lotoa tapuni, e faʻaalia ai e tusa lava po o le a le laʻititi o lau togalaau, e mafai ona liua i se avanoa sili ona susulu.
'O le alavai umi ei ai moli i lalo o pontoon laupapa taitasi e sopoia ai le vai, ma se moli agai i luga i le pito mo le sasaina o le vai. E fesoasoani lea e aveese ai lou mata mai le vai i le puipui mulimuli, "o le tala lea a Charlotte Rowe.O lenei mea e maua ai le lagona e sili atu le avanoa nai lo le mea moni.
"Na matou faʻamalamalamaina foi le tele o laʻau Amelanchier ma pu faʻafefe i le pito o le togalaau, ma o le malamalama na sosolo i totonu o puipui piliki tuai i tafatafa o le togalaau," o le faʻaopoopo mai lea a Charlotte. fa'amatalaga e mafai ona suia.
Fa'afefiloi nofoaga fa'afiafia i totonu ma fafo e lelei tele mo le fa'atupuina o se atemosifia to'afilemu, e pei o lenei nofoaga malutia o le lotoa na saunia e Osada Design ma John Cullen Lighting.O le nofoaga lenei e alu ese ai mai le olaga o le taulaga.
A o pa'ū le po, o se faiga moli faʻapitoa e faʻaopoopoina faʻataʻitaʻiga, faʻamalamalamaina le tafe o laau ma vai, faʻamalamalamaina laau i totonu o ipu faʻapea foʻi ma le fausaga autu o le fale, aʻo faia ni ata faʻataulāitu, fatuina o se avanoa e mafai ona vaʻaia i le avanoa Fiafia. aso i soo se taimi.
O se tuafale tulaga ese lea e faʻaogaina ai le totoina, vai ma moli e faʻaopoopo ai tala faʻataʻitaʻiga, liliu se tamai vaega i se nofoaga faʻapitoa mo faʻafiafiaga.

moli e ta'ita'ia e le la i fafo
Faatasi ai ma le atinaʻeina o vaitaele faʻafiafia, e tatau ona i ai lenei vaitaele i le pito i luga o la matou lisi o manaʻoga. O ai e le manaʻo e taia le ala faʻamalama faʻamaʻi ma seʻe i totonu o se asiosio spa e faʻamalolo ai le atuatuvale o le aso? Matou te fiafia i lona solomuli- pei o le lagona, lea e faʻaleleia e ala i le faʻaopopoina o moli ma moligao i tafatafa o pito.
“O lenei spa e iai se moli i totonu e maua ai foliga, ae o loʻo iai foʻi laʻau paʻepaʻe o loʻo siomia ai,” o le tala lea a le fai togalaau o Charlotte Rowe. faaopoopo i moli eletise.”
A o'o mai i manatu mo moli tuafale, aua ne'i galo moligao e leai ni mumu e ola i le maa, aua o se tasi lea o manatu pito sili ona faigofie ma sili ona lelei i tuafale mo le fatuina o lagona sa'o i luga o se paketi. afiafi.
E mafai ona faʻaogaina manatu faʻapitoa mo moli tuafale e fatuina ai se siosiomaga mafanafana mo togalaau afiafi. O laau e iai uiga faʻataʻitaʻiga pe a faʻamalamalamaina mai lalo, faʻatasi ai ma faʻamalamalamaga agai i luga e faʻaleleia ai foliga o laulaau ma le fausaga o le ogalaau ma lala. tala faatino e mafai ona fiafia i totonu o le fale.
Filifili moli o lo'o fa'apipi'i i le eleele. I le isi itu, fa'apipi'i moli i luga o tui fe'avea'i e fa'amalamalama ai le ogalaau ma lala o la'au fa'ata'ita'iga a'o latou fealua'i e tusa ai ma lagona ma le tau. .
O manatu vaita'ele fa'amalamalamaina e lelei atoatoa mo le fa'aulu i le po ma fa'aopoopo se Hamptons-esque vibe i le afiafi pe afai o lo'o e fa'afiafia i totonu o le fa'ato'aga.O le a se mea e sili atu le fa'afiafiaina nai lo le fa'amalamalama lelei?
I lenei mamanu na saunia e John Cullen Lighting, o laʻau i tafatafa o le vaitaele o loʻo faʻamamafaina foi e faʻamamafa ai o latou uiga faʻataʻitaʻiga, ae faʻaogaina moli e faʻasaga i luga i luga o le fale e faʻaopopo ai se susulu mafanafana.
I le mamao, o le tuʻufaʻatasia o moli lolovaia ma moli vaʻaia e faʻaleleia ai le totoina o le nofoaga, fesoasoani e faʻapipiʻi faʻatasi uma foliga.
O le fa'aaogaina o pa'u ma'a ma'a vaivai ma fa'asitepu, o lenei tama'i to'aga vaeluaga e foliga mata'ina le ta'ele i le malamalama mafanafana i le po.” O le moli o se vaega taua tele o lenei tuafale aua na maua ai se uiga fou ma lagona i le avanoa,” o le fa'amatalaga lea a le tusiata o fanua o Stefano Marinaz. .
Mo lenei poloketi, e tolu auala eseese mo moli, tasi mo laau, tasi mo faasitepu ma nofoa nofoa, ma le tolu mo moli malolo i tua o le lotoa, ina ia mafai e le tagata o tausia ona pulea tutoatasi le on/off latou te mananao ai. O le isi seti o moli.
"O moli LED o loʻo faʻaaogaina mo lenei poloketi e aofia ai se faasologa o moli faʻapipiʻi e mulimuli i laasaga mai le fogafale i lalo i le fogafale i lalo o le togalaau," o le tala lea a Stefano.
'I lalo o le nofoa poloka ma'a'a ma'a lo'o i ai le matou alavai fa'amoe mo le fa'amalama LED. I le fa'ai'uga o le fa'ato'aga na matou fa'aogaina ai ni nai moli fa'aoga laiti e fufulu ai le fafie.
Siaki manatu mo moli tuafale i tulaga eseese mo taunuuga mataʻina e maua ai se aafiaga tutusa i lenei avanoa.
Ina ia faʻamalamalamaina lou tuafale, amata i le fuafuaina o foliga e te manaʻo e ausia ma poʻo fea vaega e manaʻomia le gauai faʻapitoa pe a oʻo mai i le moli.Filifili le mea e te manaʻo e tu ai, pe o se laʻau, ulufale, pergola poʻo le vai.
Fausia se fuafuaga e fuafua ai manaʻoga o vaega taʻitasi, ona talanoaina lea o ou manatu ma se eletise.Seʻi vagana ua e faʻaogaina moli o le la, e te manaʻomia le eletise, o lona uiga o sockets i fafo ma ki ma uaea faʻaofuofu mo le saogalemu.O lenei mea e manaʻomia ai faʻapipiʻi faʻapolofesa.
O moli LED e malosi le malosi ma o loʻo avanoa nei i le tele o filifiliga. Mafaufau i le susulu o le la pe afai e tumu lau togalaau i le susulu o le la, ae ia manatua e le o se filifiliga lelei i le taumalulu. Aloese mai le lolovaia o le togalaau i le malamalama e pei o le a foliga mai. malosi tele ma o le ae le maua le malamalama sili ona aoga.
O moli faʻatoʻaga ua toe faʻafouina i le faʻaleleia o LED, e malosi le malosi ma o se tasi o filifiliga sili ona saogalemu mo fafo, faʻaitiitia ai le manaʻomia o uaea ma le eletise.
Vaavaai mo matauila lanu pa'epa'e mafanafana e mafai ona fa'apipi'i i luga o fausaga i fafo e pei o se pa po'o se pa, ina ia mafai ai ona e fa'asa'olotoina le tele o avanoa i le po e ala i le faia o se fa'alapotopotoga sili atu ona vavalalata. Afai e te mana'o i se filifiliga faigofie e fa'amalamalama ai se avanoa tele o pati, filifili mo se Seti fesoʻotaʻi. Ina ia setiina le lagona, mafaufau foi e faʻaaoga moligao eletise e leai se afi poʻo moligao moni i moli afā.Faʻatasi ai ma le faʻamalamalamaina o le la ma moligao, e manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi isi moli uma o togalaau i se puna eletise. E mafai ona faʻaogaina moli o le la ile pito. auala ma patios ma faʻaleleia le totōina.O nisi e talafeagai foi mo le faʻaogaina o moli.E sili ona aoga i nofoaga tatala ma lava le susulu o le la, ma e masani lava latou te le faia lelei i le taumalulu.
O lo'o i ai nei le tele o moli LED mo manatu mo moli tuafale, e aofia ai le tele o moli lelei e mafai ona o'o atu i le 20 tausaga.
Ia mautinoa o lou potu malolo o loʻo i ai se lagona moni faʻataʻitaʻi faʻatasi ai ma se togafiti faʻafeiloaʻi e fetaui ma soʻo se ituaiga o faamalama
O faʻaopoopoga i lenei fale o Victorian country e matua moni lava e faigata ona taʻu mai le mea fou ma le mea muamua.
Homes & Gardens ose vaega o le Future plc, ose fa'asalalauga fa'ava-o-malo ma le ta'ita'i fa'asalalau fa'akomepiuta. Asiasi i le upegatafa'ilagi a le matou kamupani © Future Publishing Limited Quay House, The Ambury, Bath BA1 1UA.all rights reserved.England and Wales company registration number 2008885.


Taimi meli: Feb-15-2022