Ua Vaai le Ekalesia Durango (La) Malamalama, Atoa le La

I le Aso Faraile, na liliu ai e le First Presbyterian Church i le 12th Street ma East Third Avenue le ki i luga o se ituaiga fou o le solar panel "mai le grid."
O le Aso To’ona’i o le aso muamua lea o le a fa’alagolago atoatoa ai le ekalesia i le malosi o le la e fa’amumu ai ana atina’e tau eletise, lea e aofia uma ai moli totonu ma fafo, fa’apipi’i fa’apipi’i, lifi e mafai ona maua e le fale ma “mea uma lava,” o le tala lea a le pule o le ekalesia Dave Hugh.
“O lenei polokalame e sili atu le taugata nai lo le mea o le a e sailia i le Yellow Pages, ae matou te matua fiafia lava i le manatu o nuu e fesoasoani i nuu,” o le tala lea a Shew.
Na ta’ua e Hugh o lana miti lava lea e fa’aliliuina le malosi fa’afouina ua saunia epaneta lai le Pastor Bo Smith.I le lua tausaga talu ai, na foai atu ai e se ulugalii Niu Mekisiko se fasi fanua i le falesa. Na faatau atu e le ekalesia le fanua ma tuu le tupe i totonu o le la.

cctv ip meapueata fa'aola
Na talia e le komiti faafoe le talosaga, ma amata ai loa ona saili e le ekalesia kamupani e fesoasoani i le faapipiiina opaneta la, lea na amata i le ogatotonu o Iuni. Na aapa atu le ekalesia i le Solar Barn Raising, o le Durango-based solar panel installation nonprofit lea e tautua i le Fa Corners.
O le Solar Barn Raising o loʻo fesoasoani i tamaiti aʻoga inisinia i le Kolisi o Lewisburg. Na taʻua e Shew o le nonprofit o le faʻataʻitaʻiga a John Lyle, o le sa i luga o le nofoaga e taʻitaʻia le faʻapipiʻiina.
Na maua foi e le ekalesia le fesoasoani mai le toʻavalu American Legion volenitia, aulotu ma le aufaigaluega a le ekalesia, ma isi tagata volenitia i le lotoifale. Na faʻaaogaina e le au auai le Solar Barn Raising i luga o le taualuga ma aʻoaʻoina le faagasologa o le faʻapipiʻiina o panels sola.
E o'o atu i le fa'ai'uga o Iulai, ua mae'a feso'ota'iga uaea ma eletise. Fa'aauau pea laisene ma fa'atagaga a le malo ia Aukuso ma Setema.
Sa i ai ni fa'atuai i le mauaina o meafaitino ma le mauaina o fa'amaoniga sa'o, lea na tuleia ai le aso fa'amoemoe e fa'ai'u mai le fa'ai'uga o Aukuso e o'o i le fa'ai'uga o Setema, ae na i'u lava ina fa'ataunu'u mea uma.
"Na tatalaina i le Aso Faraile," o le tala lea a Shew.
O le la e maua ai le 246 kilowatts o le eletise i le Aso Toʻonaʻi, e sili atu nai lo le faʻamoemoeina o le fale i aso uma, o le tala lea a Shew.
“E itiiti ifo i le 246 tagata i le aso,” o le tala lea a Shew.E iai a matou maa.”

moli fale o le la
Fai mai Shew, talu ai ona o lona malamalama i le faagasologa o galuega, e mafai e le maa ona teuina le tele o le malosi, ma afai e filifili le ekalesia e faia, e ono mafai foi ona toe faatau atu i le La Plata Electric Society.
"A matou tutu ma tamoʻe, matou te faʻaaogaina sina eletise," o le tala lea a Shew.
E le gata i le siva ma le kuka, o le Ekalesia Peresipeteriana o le fale lea o vaega e fa Al-Anon ma vaega e lua Alcoholics Anonymous, o le tala lea a Shew.
“O le aoga 9-R e faʻaaogaina tele a matou umukuka,” o lana tala lea.
Fai mai Hugh o le Durango First Presbyterian Church o se tasi lea o fale tuai i le taulaga. O le uluai lotu Porotesano na faavaeina ia Me 1882. O lona maa faavae na faataatia ia Iuni 13, 1889.


Taimi meli: Mati-26-2022