Ua faitioina e Elon Musk le talosaga a Kalefonia e 'ese' le la

Kevin Slager, sui peresitene o fesoʻotaʻiga faʻataʻitaʻi mo le Western States Petroleum Association, e talitonu o faiga faʻavae a Peresitene Biden ua faʻaititia ai le malosi tutoatasi o Amerika ma faʻateleina tau mo aiga.
O le Ofisa Sili o Pulega Tesla Elon Musk i le Aso Lulu na faitioina le talosaga a Kalefonia mo se tulafono fou o le fuaina o le malosi mo paneta o le la, ma taʻua ai le manatu o se "feagai ese o le siʻosiʻomaga," ae na fai mai le kamupani o le a faʻaosoina tagata faʻatau e le maualuga o le faʻalavelave i pili o le malosi.

6Ttb8M0wKQLdte0B4MIANyoJW3ranOPhe54fwyEQ
Ole polokalame ole Fuataina ole Malosiaga a Kalefonia (NEM) e mafai ai e le 1.3 miliona tagata faʻatau ona faʻapipiʻi pe tusa ma le 10,000 megawatts o le gaosiga o malosiaga faʻafouina, toetoe lava o ia mea uma o le sola i luga o le fale.
Ua fa'ailoa mai e le pulega a Biden le fa'amauina o fa'atauga o lisi lisi i fafo atu o Niu Ioka ma New Jersey
O le talosaga, e taʻua o le NEM 3.0, o le a molia ai le Pacific Gas & Electric, Southern California Edison ma San Diego Gas & Electric solar tagata faʻatau i masina taʻitasi "faʻaogaina fesoʻotaʻiga" totogi o le $ 8 i le kilowatt o le la, e tusa ai ma le California Public Utilities Commission..O le a tuusaunoa fale e maualalo tupe maua ma aiga. O le a totogi foi e le au fa'atau le tau maualuga po'o le maualuga e fa'atatau i le taimi o le aso e fa'aaoga ai le eletise.
O le fuataga o le a maua ai se "aitalafu tau suiga o maketi" le tumau mo le $ 5.25 i le kilowatt i le masina mo tagata maualalo o loʻo nonofo i le la i le tausaga muamua ma e oʻo atu i le $ 3.59 i le kilowatt mo isi tagata faʻatau uma. O le aitalafu, lea o le a aveesea a mae'a le fa tausaga, o le a fa'atagaina tagata fa'atau e toe totogi le tau o se faiga fou e teu ai le la-plus-teu i lalo ifo o le 10 tausaga.
I lenei ata o le faila o Mati 23, 2010, na fa'apipi'i ai e le au fa'apipi'i mai le California Green Design ni paneta o le la i luga o le taualuga o se fale i Glendale, Kalefonia.(AP Photo/Reed Saxon, faila) (AP Newsroom)
O le tele o tagata nofomau NEM 1.0 ma 2.0 e tatau ona suia mai a latou fuafuaga faʻapipiʻi mita o loʻo i ai nei i le fuafuaga fou i totonu o le 15 tausaga talu ona faʻapipiʻiina le masini.
Ole fa'agaioiga ole a fa'ataga ai tagata fa'atau pili fa'atupe e "fa'atele" a latou faiga i le 150 pasene o latou mana'oga malosi e fesoasoani ai e fa'asusuina fa'aopoopoga i le lumana'i o ta'avale eletise po'o mea faigaluega.
I lalo o fuafuaga a le NEM 1.0 ma le 2.0 o loʻo iai nei, o loʻo faʻatatau e le CPUC o aiga maualalo e leai ni NEM e totogi le $ 67 i le $ 128 sili atu i le tausaga, ae o isi tagata faʻatau uma e aunoa ma le NEM e totogi le $ 100 i le $ 234 sili atu i le tausaga, e fuafua i le aoga.
E tusa ai ma le failaina o le PG&E, SCE, ma le SDG&E, o fesoasoani mo le fuaina o le malosi i le taimi nei e $3.4 piliona i le tausaga ma e mafai ona tupu i le $10.7 piliona i le 2030 e aunoa ma ni suiga NEM. tausaga e sili atu i pili o le eletise e fesoasoani ai i tagata faatau la, ma e mafai ona totogi pe a ma le $555 sili atu i le 2030.
Tesla, lea e tuʻuina atu ana lava paneta sola ma le Powerwall maa system, faʻatatau i le talosaga fou e mafai ona faʻaopoopo le $ 50 i le $ 80 i le masina i pili eletise a tagata faʻatau.

malosi ole la
"Afai e faʻaaogaina, o le a sili ona maualuga le pili o le la i soʻo se mea i totonu o le atunuʻu, e aofia ai setete e tetee i mea faʻafouina," o le tusi lea a Tesla i se faʻamatalaga i luga o lana upega tafaʻilagi."E le gata i lea, o le talosaga o le a faʻatagaina O le tau o tupe faʻaalu a le la e lafo i le grid e faʻaititia e tusa ma le 80%."
O le fai taavale eletise, lea na tuufaatasia ma le Solar City i le 2016, na finau e faapea o le tuʻuina atu o se totogi faʻapitoa i tagata faʻatau sola o le a aʻafia ai a latou aia tatau e maua ai le malosi mama na o latou.
"O lenei mea e solia ai le tulafono faʻatulafonoina mo le tagata nofoia ma atonu e le tusa ai ma le tulafono a le feterale," o le tala lea a Tesla. "E le mafai ona alofia le totogifuapauina tumau e ala i le faʻaopoopoina o maa, ma e totogi e le tagata faʻatau la le totogi faʻamautu tusa lava pe latou te auina atu le malosi i le laina."
Na lapataia foi e le kamupani o se "suiga tele" i le tulafono a le NEM o loʻo i ai nei o le a faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le malosi mama e tagata faʻatau i Kalefonia i le taimi e manaʻomia ai le tele o mea e faia e ausia ai sini o le tau a le setete, ma o le faapuupuuina o le taimi o tamamatua o le a faapuupuuina. tagata fa'afaigaluega tupe a'o le'i sola i lalo o le faiga fa'avae.
Na taʻua e le sooupu a le Newsom i le FOX Business e faapea, o le kovana "o loo faaauau pea ona mataʻituina lenei mataupu ma talitonu e tele mea e tatau ona faia."O le a palota le CPUC i le fua i lana fonotaga Ianuari 27.
"I le iuga, o le California Public Utilities Commission, o se komiti tutoatasi faavae, o le a faia se faaiuga i lenei mataupu," o le faaopoopo lea a le failauga.“I le taimi nei, o loʻo faʻaauau pea ona faʻaauau e Kovana Newsom lana tautinoga i sini o le malosi mama a Kalefonia, lea e aofia ai Cal


Taimi meli: Ian-13-2022