Suiga tetele i Little Rann: Fa'afefea ona fesoasoani le suiga o le la e fa'aitiitia le fa'aosoina o le kaponi mai le alamanuia masima

Le tele o taamilosaga o suʻesuʻega ma le fesoasoani a faʻalapotopotoga e le o ni tupe mama e faʻataʻitaʻiina pamu o le la e talafeagai mo manaʻoga o tagata gaosi masima.
E ui lava o loʻo faʻaauau pea ona faʻalagolago le gaosiga o masima faʻainisinia i luga o le talafatai o Gujarat i le fesoasoani o le eletise, o le nuu o Agariya i Kutcher Ranch (LRK) - faifaatoaga masima - o loʻo faʻatino lemu lana matafaioi i le taofiofia o le filogia o le ea.

src=http___catalog.wlimg.com_1_1862959_full-images_solar-water-pump-1158559.jpg&refer=http___catalog.wlimg
O Kanuben Patadia, o se tagata faigaluega masima, ua fiafia tele ona ua mama ona lima ona latou te lei faagaoioia le pamu tiso e aveese ai le vai, o se laasaga lea i le gaosiga o le masima.
I le ono tausaga talu ai, na ia taofia ai le 15 tone o le carbon dioxide mai le faaleagaina o le siosiomaga. O lona uiga o le faʻaitiitia o le 12,000 metric tone o carbon dioxide i le lima tausaga talu ai.
E mafai e pamu ta'itasi sola ona fa'asaoina le 1,600 lita o le fa'aaogaina o le tiso mama.E tusa ma le 3,000 pamu ua uma ona faʻapipiʻiina i lalo o le polokalame fesoasoani talu mai le 2017-18 (faʻatusatusaga faʻapitoa)
I le vaega muamua o le faasologa, o le Agariya Salt Workers o le LRK na suʻesuʻe i le lalolagi e suia o latou olaga e ala i le pamuina o le vai masima e faʻaaoga ai pamu sola nai lo afi afi.
I le 2008, Rajesh Shah o le Vikas Development Center (VCD), o se faalapotopotoga e le o ni tupe mama i Ahmedabad, na faʻataʻitaʻiina se vaifofo o le diesel pump solution. Na galue muamua o ia i le maketi masima ma Agariyas.
"E leʻi aoga lenei mea ona o le saosaoa o le matagi i le LRK na o le maualuga lava i le faaiuga o le vaitau masima," o le tala lea a Shah. Na sailia e le VCD ni nonogatupe e leai ni tului mai le NABARD e faʻataʻitaʻi ai pamu sola e lua.
Ae na vave ona latou iloaina e na o le 50,000 lita o vai e mafai ona pamuina i le aso, ma sa manaʻomia e Agariya le 100,000 lita o vai.
Saline Area Vitalisation Enterprise Ltd (SAVE), le matagaluega faʻapitoa a Vikas, ua faʻatautaia atili suʻesuʻega. I le 2010, na latou mamanuina se faʻataʻitaʻiga e fetaui ma manaʻoga o Agariyas. sapalai mai le solar panels i afi tiso e fa'atino ai le seti pamu afi e tasi.
O le pamu vai o le la o loʻo tuʻufaʻatasia i le photovoltaic panels, o se faʻatonu ma se vaega pamu afi. SAVE fetuunai le faʻatonuina faʻasalaina e le New Energy and Renewable Energy Alliance e faʻafetaui i tulaga faʻapitonuʻu.
“O le fa'avasegaina o le 3 kilowatt solar panel ua mamanuina mo se afi e tasi e 3 horsepower (Hp).O le vai masima e sili atu le mamafa nai lo le vai, o lea e manaʻomia ai le tele o le malosi e sii ai.E lē gata i lea, e masani ona faatapulaa le aofaʻi o vai masima i le vaieli, ina ia faamalieina ai ona manaʻoga.E manaʻomia le eliina e Agariya ni vaieli se tolu pe sili atu.Na te manaʻomia ni afi se tolu ae e maualalo le malosi.Na matou suia le algorithm a le pule e faʻamalosia uma afi 1 Hp e tolu na faʻapipiʻiina i totonu o ana vaieli.
I le 2014, na su'esu'e atili ai e le SAVE le fa'apipi'i fa'apipi'i mo paneta o le la.” Na matou iloa e fesoasoani le fa'alava fetu'una'i e siaki ma le lima le itu o le la mo le fa'aogaina lelei o le la.O loʻo tuʻuina atu foi se masini faʻapipiʻi i luga o le puipui e faʻafetaui ai le laulau e tusa ai ma suiga o le vaitau, "o le tala lea a Sonagra.
I le 2014-15, na fa'aaogaina ai fo'i e le Asosi a Tama'ita'i Faigaluega (SEWA) le 200 1.5 kW pamu la mo galuega fa'ata'ita'i. o le a faʻateleina le tau atoa o le pamu, ”o le tala lea a Heena Dave, SEWA faamaopoopo faʻaitulagi i Surendranagar.
I le taimi nei, o pamu la masani e lua i totonu o le LRK o le pamu e iva-vaega faʻatasi ai ma se faʻamaufaʻailoga ma le pamu e sefululua faʻatasi ma se faʻamalo.
O matou o lau fofoga fetalai;O oe o la matou lagolago i taimi uma. Fa'atasi, matou te fatuina tuto'atasi, fa'atuatuaina ma le fefe. .
O fa'amatalaga e toe iloilo ma o le a fa'asalalauina pe a mae'a ona fa'amaonia e le fa'atonu o le saite.Fa'amolemole fa'aoga lau ID imeli moni ma tu'u lou igoa.E mafai fo'i ona fa'aoga fa'amatalaga filifilia i le vaega o le "tusi" o le lomiga fa'alalo-lalo-lalolagi.

src=http___image.made-in-china.com_226f3j00vabUfZqhCDoA_72V-DC-Solar-Water-Pump-Controller-for-Drip-Irrigation.jpg&refer=http___image.made-in-china
O le loto maulalo o le fua lea o la tatou tautinoga e suia le auala tatou te pulea ai le siosiomaga, puipuia le soifua maloloina, ma le puipuia o le ola ma le saogalemu o le tamaoaiga o tagata uma. Matou te talitonu mausali e mafai ma e tatau ona tatou faia mea eseese. O la tatou sini o le e aumai ia te oe tala fou, manatu ma le malamalama e saunia ai oe e suia le lalolagi. Matou te talitonu o faʻamatalaga o se malosiaga malosi tele mo se taeao fou.

 


Taimi meli: Ian-07-2022