Fai mai le vaega a Maine, e tatau ona tu'ufa'atasi pisinisi fa'ato'aga a le la ma fa'ato'aga

O lo’o fa’aolaola le pisinisi a le la i Maine, ma o le to’atele o faifa’ato’aga ua ulufale atu i le maketi e ala i le lisiina atu o latou fanua i kamupani sola.paneta lamai le 'aina tele o fanua fa'ato'aga i Maine.
I le va o le 2016 ma le 2021, o le gaosiga o le malosiaga o le la i Maine na sili atu i le sefulu taimi, faʻafetai tele i suiga o faiga faʻavae e faʻatatau i le faʻamalosia o malosiaga faʻafouina. o lo'o fa'atagainapaneta laia totogo mai o latou eleele nai lo fua o faatoaga.

paneta la
A'o tuputupu a'e atugaluga e uiga i le fa'ateleina opaneta lai luga o fanua fa'ato'aga, e fautuaina e le vaega fa'atino le fa'aaogaina e Maine o fa'amalosi tupe po'o isi faiga fa'avae e fa'amalosia ai le "fa'aoga lua" o fanua fa'ato'aga.
Faataitaiga,paneta lae mafai ona fa'ae'e maualuga pe va'ava'ai mamao e fa'ataga ai manu e 'ai po'o fa'ato'aga e ola i lalo ma fa'ata'amilo i le la.
Na taua e le Komesina o Fa'ato'aga, Fa'asao ma Vaomatua a Maine, Amanda Beal, i le au fai tulafono i le Aso Lua, e mana'o le setete e saili ni auala e fa'apaleni ai mana'oga o faifa'ato'aga ma mana'oga tau tamaoaiga e fa'amalieina ai fa'amoemoe maualuga o le tau a Maine.
I se lipoti na tuʻuina atu i le masina talu ai, na fautuaina ai e le Agricultural Solar Stakeholder Group le sailia o isi setete aʻo faʻalauiloa se polokalame pailate malosi e suʻesuʻe ai fuafuaga sili mo fanua faʻaoga lua.
“Matou te mananaʻo e fai se filifiliga a le au faifaatoʻaga,” o le tala lea a Bill i sui o komiti tulafono e lua.O le a tatou le aveesea na avanoa.”
O le lipoti a le vaega e manaʻomia ai foi le faʻamalosia o atinaʻe lapopoa o le la i luga o fanua laiti poʻo eleele faʻaleagaina.paneta lai luga o faʻatoʻaga na maua e faʻaleagaina i se vailaʻau tumau e taʻua o le PFAS, o se faʻafitauli tuputupu aʻe i Maine.
O le lala sooupu a Beal, faʻatasi ai ma le Maine Department of Environmental Protection, o loʻo i le amataga o se suʻesuʻega mo le tele o tausaga e suʻe ai le faʻamaʻiina o le PFAS i luga o le eleele na faʻafefeteina muamua i le palapala e ono aofia ai vailaʻau faʻapisinisi.

paneta la
O le sui o Seth Berry o Bowdoinham, o le taʻitaʻifono o le komiti o loʻo vaʻaia mataupu tau le malosi, na ia faʻaalia o Maine o loʻo i ai se vaega faʻatapulaʻaina o eleele faʻatoʻaga maualuga.
“Ou te manatu ose avanoa e seasea maua e sa'o lelei ai ina ia mautinoa o lo'o fuafua lelei ma sa'o i mea o lo'o matou fa'amalosia," o le tala lea a Berry, le ta'ita'ifono o le Komiti a le Fono Faitulafono mo Malosiaga, Fa'aoga ma Tekinolosi.O a matou komiti e tatau ona galulue i faʻasalalauga masani e faʻataunuʻu ai lenei mea."


Taimi meli: Feb-10-2022