Ua manatu le Komisi o le Saogalemu a le Malo e fa'apipi'i mea pu'e pu'eata i le Superior

SUPERIOR - E mafai e le taulaga ona faʻapipiʻimea pueata saogalemui vaega autu e siaki ma faailoa ai taavale e aafia i solitulafono i lenei taumafanafana.
O loʻo iloiloina e le komiti o le saogalemu lautele a le taulaga se faʻataʻitaʻiga o le 20 FlockPueata saogalemu, ae na fai mai sui o le komiti o Nick Ledin ma Tylor Elm latou te fia vaai i se ituaiga omeapueatafaia le sauniga muamua.
O Kapeteni Paul Winterscheidt, o le Ofisa o Leoleo Sinia, na tuuina atu faamatalaga i le komiti i le faiga o le puipuiga o lafu manu i lana fonotaga i le Aso Tofi, Aperila 21. O loʻo vaʻavaʻai le matagaluega e faʻapipiʻi.meapueatai luga o auala feoaiga a le Superior mo se faʻataʻitaʻiga 45 aso i lenei taumafanafana.

mea pu'eata i fafo e fa'aola le la
Fai mai Winterscheidt o le faiga o le saogalemu o le lafu e matua taulaʻi lava i taʻavale o loʻo auai i suʻesuʻega faʻamalosi. E mafai ona siaki taavale e ala i laisene laisene poʻo isi mea, e aofia ai le ituaiga, faʻataʻitaʻiga, lanu ma foliga e pei o fata taualuga poʻo faʻamalama faamalama.
O se meapueata e pu'eina ai se faasologa o ata e mafai ona fa'apipi'iina i se puna eletise po'o le fa'aaogaina e avea o se iunite fa'aola-ola. E le o ni "meapueata saoasaoa," o le tala lea a Winterscheidt, latou te pu'eina se ata o le laisene ma tu'uina atu se tiketi i lē e ona.O le faiga e le aofia ai le faailoaina o foliga, ma o faamatalaga aoina e teuina mo le 30 aso.
Fai mai le alii leoleo o lemeapueatao le a faʻaitiitia ai le faʻaituau o tagata, puipuia le le faalauaiteleina o le tagata lava ia ma galue o se mea e taofia ai le solitulafono. E mafai e leoleo ona tuʻuina atu faʻasalalauga faʻafuaseʻi mo taʻavale gaoi, taʻavale masalomia o loʻo aʻafia i solitulafono, Amber Alerts, ma isi. E sefulutasi nuu o Wisconsin na faʻaogaina a latou mea pueata, e aofia ai Rice Lake , e tusa ai ma se sui o le Flock Safety.
Fai mai a ia, o mataupu ua mavae e mafai ai ona faʻaogaina le mea pueata e aofia ai le fasioti tagata a Toriano “Snapper” Cooper i le 2012 ma le fasioti tagata a Garth Velin i le 2014.
“O se tekinolosi mata’ina, ae ou te manatu e tatau ona tatou vaavaai muamua i faiga faavae i tua atu,” o le tala lea a le Aufono a le Uarota Ono Elm.
O le poloketi ua tuʻuina atu i le fonotaga o Me mo nisi faʻamatalaga. Fai mai Winterscheidt e mafai ona ia tuʻuina atu faʻataʻitaʻiga faiga faʻavae mo malo faʻaaogaina le faiga ia Me.
Ole tau fa'avae ole faiga ole $2,500 ilemeapueatai le tausaga, faatasi ai ma se totogi fa'apipi'i tasi e $350 i lemeapueata.Afai o se tasi o iunite ua faʻaleagaina pe faʻaumatia, o le sui muamua e leai se totogi. E mafai e pisinisi poʻo pisinisi tumaoti ona faʻataumeapueatama faasoa atu faamatalaga i matagaluega a leoleo.
Na maua foi e le komisi se tauofoga e faʻapipiʻi se infrared preemptive system i luga o moli o le taulaga mo taavale faʻafuaseʻi.
Na taʻua e Todd Janigo, le faatonu o galuega a le malo, e tusa ma le $180,000 le tau e faʻapipiʻi ai le masini ma tuʻuina atu 37 transmitters mo taʻavale a le matagaluega a leoleo ma fuimu.
O le preemption system e mafai ai e taavale faʻafuaseʻi ona liliu moli o latou auala lanu meamata e puipuia ai le au taʻavale o loʻo taumafai e faʻauʻu mai le tuleia i totonu o felauaiga o loʻo sau. vaaiga.Na taʻu atu i le komiti na tuuina mai e Duluth i le 20 tausaga talu ai.

meapueata wifi sola
Faatasi ai ma galuega faufale talu ai nei i luga o le Tower Avenue, Belknap Street, East Second Street ma Central Avenue, o le tele o moli o le taulaga e fou lava e amata ai le amataga, o le tala lea a Janigo. o se taimi lelei e fai ai le oso, o lana tala lea.
“Ou te le manatu o le fesili pe tatau ona tatou faia.Tatou te manaomia.Pau lava le fesili o fea e sau ai?”o le fesili lea a Riding, o ia lea e fai ma sui o le itumalo muamua o le aai.
Na talosagaina e sui o le Komiti ia Janigo e aumai pepa lagolago ma isi fa’amatalaga i le fonotaga ia Me, pe a mafai ona aga’i i luma le fono.
I se isi itu, na faamaonia ai e le komiti se lafo e faatau atu taavale fuimu e lua o loo totoe a le aai e ala i le faiga masani.


Taimi meli: Me-05-2022