O fa'agasologa fou fa'apitoa i le fa'aogaina o le malosi o le la e manuia ai i tatou i aso uma

A o tuputupu aʻe le malo, o le malosi e manaʻomia e lagolago ai lo tatou olaga e faʻateleina i aso uma, e manaʻomia ai ona tatou sailia ni auala fou ma fou e faʻaogaina ai a tatou punaoa faʻafouina, e pei o le susulu o le la, e faʻateleina ai le malosi mo o tatou sosaiete e faʻaauau ai le Alualu i Luma.
O le susulu o le la ua saunia ma mafai ai ona ola i luga o la tatou paneta mo le tele o seneturi. Pe tuusao pe le tuusao, o le la e mafai ai ona gaosia le toetoe lava o mea uma e iloa ai le malosi e pei o suauu, vai, matagi, biomass, ma isi. e fa'atuputeleina lo tatou olaga i aso uma, e mana'omia ai lo tatou sailia o ni auala fou ma fou e fa'aogaina ai a tatou punaoa fa'afouina, e pei o le susulu o le la, e fa'atupuina ai le malosi atili mo lo tatou sosaiete e fa'aauau ai le Alualu i Luma.

afi afi la

afi afi la

I le mamao i tua e pei o le lalolagi anamua ua mafai ona tatou ola i le malosi o le la, o le faʻaaogaina o le susulu o le la e avea o se puna malosi na afua mai i fale na fausia i le silia ma le 6,000 tausaga talu ai, e ala i le faʻatonuina o le fale ina ia ui atu le susulu o le la i avanoa e fai ma faʻamafanafanaga. . I le afe ma afe o tausaga mulimuli ane, na faaaogā ai e tagata Aikupito ma Eleni le auala lava lea e tasi e malu ai o latou fale i le taimi o le taumafanafana e ala i le puipuia o i latou mai le la [1]. O faamalama lapopoa e tasi e faaaoga e fai ma faamalama vevela o le la, e mafai ai ona ulu atu le vevela mai le la ae maileia. le vevela i totonu.O le la e le gata e taua mo le vevela na gaosia i le lalolagi anamua, ae sa faʻaaogaina foi e faʻasaoina ma faʻasaoina meaʻai e ala i le masima. i vaituloto sola [1]. I le tuai o le Renaissance, na fautuaina ai e Leonardo da Vinci le faʻaaogaina muamua o fale gaosimea o concentrators faʻata concave e pei o faʻamafanafana vai, ma mulimuli ane na faʻaalia foi e Leonardo le tekinolosi o le ueloina o copp.er fa'aaogaina fa'avevela o le la ma fa'ataga ai fofo fa'apitoa e fa'atautaia ai masini 'ie [1]. E le'i umi i le taimi o le Industrial Revolution, na faia ai e W. Adams le mea ua ta'ua nei o le ogaumu o le la. fa'atumauina e fa'ata i totonu o se pusa laupapa e ufiufi tioata lea o le a tu'u ai le ulo ma fa'avela [1]. Fa'atopetope i luma i ni nai selau tausaga ma fausia ai le afi afi a le la i le 1882 [1]. Na fa'aaogaina e Abel Pifre se fa'ata fa'ata 3.5. mita le lautele ma taulaʻi i luga o se pusa ausa cylindrical e lava le malosi e faʻaulu ai le lomitusi.
I le 2004, o le lalolagi muamua faʻapisinisi faʻapipiʻi eletise eletise e taʻua o Planta Solar 10 na faʻatūina i Seville, Sepania. O le susulu o le la o loʻo atagia i luga o se olo e tusa ma le 624 mita, lea e faʻapipiʻiina ai faʻaulu afi ma afi afi. e fa'aola le silia ma le 5,500 fale. Toeitiiti atoa le sefulu tausaga mulimuli ane, i le 2014, na tatalaina ai le fale tele o le la i le lalolagi i Kalefonia, ISA. Na fa'aaogaina e le fale fa'ata le silia ma le 300,000 fa'ata ma fa'atagaina le gaosiga o le 377 megawatts o le eletise e fa'aola pe tusa ma le 140,000 fale [ 1].
E le gata o lo o fau ma fa'aoga falegaosimea, ae o lo'o fa'atupuina fo'i e le au fa'atau i faleoloa fa'atau oloa ni tekonolosi fou. Na fa'ato'a fa'ato'a fa'ato'a amata ai fo'i la latou fa'atosina o le la, ma e o'o lava fo'i i ta'avale e fa'aola le la, ae o se tasi o atina'e aupito lata mai e le'i fa'ailoa mai o le sola fou- faʻamalosia tekinolosi faʻaogaina.E ala i le tuʻufaʻatasia o se fesoʻotaʻiga USB poʻo isi masini, e mafai ai ona fesoʻotaʻi mai lavalava i masini e pei o puna, telefoni ma taliga, lea e mafai ona molia i luga o le alu. O le Inisetiute ma le Torah Industries na faʻamatalaina le atinaʻeina o se cell solar manifinifi e lolomi ai lavalava i luga o lavalava, faʻatagaina le sela e mitiia le malosi o le la ma faʻaaogaina e fai ma puna eletise [2] ]. mautu ma fetuutuunai e oʻo atu i le 120 °C [2]. O sui o le vaega suʻesuʻe e faʻavaeina sela photovoltaic organic i luga o se mea e taʻua o le PNTz4T [3] .PNtz4T o se polymer semiconducting na fausia muamua e Riken mo en sili ona lelei.mautu o le siosiomaga ma le malosi o le liua malosi, ona ufiufi lea o itu uma e lua o le sela i le elastomer, o se mea e pei o le paʻu [3]. I le faagasologa, sa latou faʻaogaina muamua le 500-micron-mafiafia acrylic elastomers e mafai ai ona ulufale le malamalama. le sela ae taofia le vai ma le ea mai le ulu atu i le sela.O le faaaogaina o lenei elastomer e fesoasoani e faaitiitia le faaleagaina o le maa lava ia ma faaumiumi lona ola [3].

afi afi la
O se tasi o faʻafitauli sili ona lauiloa a le alamanuia o le vai. O le faʻaleagaina o nei sela e mafai ona mafua mai i ni mea eseese, ae o le tele o le vai, o le fili masani o soʻo se tekinolosi. Soʻo se susu tele ma le faʻaumiumi o le faʻaalia i le ea e mafai ona afaina ai le lelei. of organic photovoltaic cell [4]. E ui e mafai ona e aloese mai le mauaina o le vai i luga o lau komepiuta po o le telefoni i le tele o tulaga, e le mafai ona e aloese mai ai i ou lavalava.Pe o le timu poʻo se masini fufulu, e le maalofia le vai. A maeʻa suʻega eseese i luga o le fua-tu ola fualaʻau photovoltaic cell ma le lua-itu coated organic photovoltaic cell, na faatofuina uma sela photovoltaic organic i le vai mo 120 minute, na faaiʻu ai o le mana o le fua-tu ola fualaʻau photovoltaic cell sa O le lelei o le liua ua na o le faaitiitia e. 5.4%. Na fa'aitiitia le tino i le 20.8% [5].
Ata 1. Fa'atonuina le fa'aliliuina o le mana e fai ma fa'atinoga o le taimi fa'atofu.
O le ata 2 o loʻo faʻaalia ai se isi atinaʻe i le Iunivesite o Nottingham Trent, o se laʻititi laʻititi o le solar cell e mafai ona faʻapipiʻiina i totonu o se vulu, ona lalagaina lea i totonu o se ie [2]. 3mm le umi ma le 1.5mm lautele[2].O iunite taʻitasi e faʻapipiʻiina i se resin e le susu e faʻataga ai le tagamea e fufulu i totonu o le potu tagamea pe ona o le tau [2]. E faʻaogaina foi maa mo le mafanafana, ma o loʻo faʻapipiʻi taʻitasi i se auala e le fa'aoso pe fa'aita ai le pa'u o le tagata o lo'o ofuina. I nisi su'esu'ega na maua ai i totonu o se tama'i fasi lavalava e pei o se vaega 5cm^2 o le ie e mafai ona aofia ai na'o le 200 sela, e sili ona lelei e maua ai le 2.5 - 10 volts o le malosi, ma fa'ai'u e na'o le 2000 sela E mana'omia e Cells ona fa'atumuina telefonipoto [2].
Ata 2. Micro solar cell 3 mm le umi ma le 1.5 mm lautele (ata mai le Nottingham Trent University) [2].
O ie photovoltaic e faʻafefiloi ai polymers mama e lua ma taugofie e fausia ai ie e gaosia ai le malosi. O le mea muamua o vaega e lua o se micro solar cell, lea e seleseleina le malosi mai le susulu o le la, ma le lona lua e aofia ai se nanogenerator, lea e liua ai le malosi faʻainisinia i le eletise [ 6]. O le vaega photovoltaic o le ie e aofia ai filo polymer, ona faʻapipiʻiina lea i luga o le manganese, zinc oxide (se mea photovoltaic), ma le iodide kopa (mo le aoina o totogi) [6]. Ona lalagaina lea o sela faʻatasi ma. o se uaea apamemea itiiti ma faʻapipiʻi i totonu o le ofusa.
O le mealilo i tua o nei mea fou o loʻo taoto i totonu o le eletise manino o masini photovoltaic fetuutuunai. Transparent conductive electrodes o se tasi lea o vaega i luga o sela photovoltaic e mafai ai e le malamalama ona ulu atu i totonu o le sela, faʻateleina le aofaʻi o le aoina o le malamalama. Indium-doped tin oxide (ITO) faʻaaogaina e fau nei electrodes manino, lea e faʻaaogaina mo lona manino lelei (> 80%) ma le lelei o le tetee i luga ole laiga faʻapea foʻi ma le faʻamautuina lelei o le siosiomaga [7]. O le ITO e taua tele aua o ona vaega uma e latalata i le atoatoa. mafiafia faʻatasi ma le manino ma le teteʻe faʻateleina taunuuga o le eletise [7]. Soʻo se fesuiaiga i le fua faatatau o le a aʻafia ai le eletise ma faʻapea o le faʻatinoga. Ae ui i lea, o le ITO ose punaoa faʻatapulaʻa e vave faʻaaogaina. Sa faʻaauau suʻesuʻega e suʻe se isi auala e le gata ina ausia.ITO, ae o loʻo faʻamoemoe e sili atu i le faʻatinoga o le ITO [7].
O mea e pei o le polymer substrates ua faʻaleleia ma le manino o le conductive oxides ua tupu aʻe i le lauiloa i le taimi nei. fa'aaogaina o sela solo e pei o alava fe'avea'i e sui ai le eletise.O le maa fibrous e aofia ai se eletise ma ni uaea u'amea ma'oti e lua o lo'o milo ma tu'ufa'atasia ma se mea malosi e sui ai le eletise [7]. Ua fa'aalia e sela o le la le folafolaga ona o lo latou mamafa mama. , ae o le faʻafitauli o le leai lea o se nofoaga faʻafesoʻotaʻi i le va o uaea uʻamea, lea e faʻaitiitia ai le nofoaga faʻafesoʻotaʻi ma mafua ai ona faʻaleagaina le gaioiga o le photovoltaic [7].
O mea tau le siosiomaga o se faʻaosofia tele foi lea mo le faʻaauauina o suʻesuʻega. I le taimi nei, o loʻo faʻalagolago tele le lalolagi i punaʻoa e le mafai ona faʻafouina e pei o suauʻu, koale ma le suauʻu. ose tupe fa'afaigaluega mo le lumana'i.O aso uma e faitau miliona tagata latou te fa'atumuina a latou telefoni, komepiuta, komepiuta feavea'i, smartwatches ma masini fa'aeletoroni uma, ma le fa'aogaina o a tatou ie e fa'atumu ai nei masini e ala i le savali e mafai ona fa'aitiitia ai lo tatou fa'aogaina o suau'u. fa'atauva'a i se fua la'ititi o le 1 po'o le 500 tagata, pe a fa'asili i le sefulu miliona e mafai ona fa'aitiitia ai lo tatou fa'aogaina o suau'u fa'atosina.
O le la i totonu o fale eletise e aofia ai ma mea e faʻapipiʻi i luga o fale, ua lauiloa e fesoasoani i le faʻaaogaina o le malosi faʻafouina ma faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o suauu faʻasolosolo, o loʻo faʻaaogaina tele. fausia nei faatoaga.O se aiga averesi e mafai ona na o le lagolagoina o se numera patino o solar panels, ma le numera o faatoaga solar e faatapulaaina.I nofoaga e tele avanoa, o le toatele o tagata e masani lava ona faatuai e fausia se malosiaga fou solar ona e tapunia tumau le avanoa. ma le gafatia o isi avanoa i luga o le eleele, e pei o pisinisi fou. O loʻo i ai le numera tele o faʻapipiʻi faʻapipiʻi photovoltaic e mafai ona faʻatupuina le tele o le eletise talu ai nei, ma o le aoga autu o faʻatoʻaga faʻafefe o le la o le faʻaitiitia o tau [8]. e le o fa'aaogaina fanua, e leai se mea e popole ai i tau fa'apipi'i i luga o fale ma fale.s e mafai ona tu'u nei fa'ato'aga i luga ole vai fa'anatura.O faatanoa gaoa e tele ni itu lelei e le masani ai i le sami [9]. O faatanoa e fai e tagata e faigofie ona pulea, ma faatasi ai ma atinae ma auala muamua, e mafai lava ona faapipii faatoaga. O faatoaga opeopea o le la ua faaalia foi e sili atu ona aoga nai lo fa'ato'aga fa'ato'aga o le la e fa'atatau i le vevela i le va o le vai ma le fanua. faatinoga o fua faatatau o suiga o le la. E ui e le pulea e le vevela le tele o le susulu o le la e maua e se laulau, ae e aafia ai le tele o le malosi e te maua mai le la. I le maualalo o le malosi (ie, malulu malulu), o le eletise i totonu o le la o le a i totonu. se tulaga malolo, ona oo loa lea i le susulu o le la, o le a latou oo atu i se tulaga fiafia [10].ht faʻaosofia nei eletise, ae e mafai foi ona vevela. Afai o le vevela o loʻo siomia ai le la panel e faʻamalosia ai le eletise ma tuʻu i latou i se tulaga maualalo le fiafia, o le a le tele le voltage pe a oso le susulu o le la i le laulau [10]. vevela sili atu ona faigofie nai lo le vai, o le electrons i se la panel i luga o le eleele e ono i ai i se tulaga fiafia maualuga atu, ona tu lea o le la panel i luga po o le latalata i se tino o le vai e cooler.Further suʻesuʻega na faamaonia o le cooling aafiaga o o le vai o loʻo faʻataʻamilo i luga o laupepa faʻafefe e fesoasoani e maua ai le 12.5% ​​sili atu le malosi nai lo le eleele [9].
E o'o mai i le taimi nei, e na'o le 1% o mana'oga o le malosi o Amerika e fa'amalieina e le la, ae afai e toto ia fa'ato'aga a le la e oo atu i le kuata o fa'atanoa vai e fai e tagata, o le a fetaui lelei ma le 10% o mana'oga malosi a Amerika. panels na faʻafeiloaʻi i se taimi vave lava, e lua faʻatanoa vai tetele i Colorado na leiloa le tele o vai ona o le faʻafefe, ae o le faʻapipiʻiina o nei laulau faʻafefete, na taofia ai faʻatanoa mai le faʻamago ma maua ai le eletise [11]. E oʻo lava i le tasi pasene o tagata. -o faatanoa ua fa'apipi'iina i fa'ato'aga o le la o le a lava lea e gaosia ai le itiiti ifo i le 400 gigawatts o le eletise, e lava e fa'aola ai le 44 piliona matauila moli LED mo le silia ma le tausaga.
O le ata 4a o lo'o fa'aalia ai le si'itia o le eletise o lo'o tu'uina mai e le solar cell e fa'atatau i le Ata 4b. E ui ina toalaiti fa'ato'aga sola opeopea i le sefulu tausaga ua tuana'i, ae o lo'o iai lava se suiga tele i le gaosiga o le eletise. fa'ateleina, o le aofa'i o le malosi e maua mai e fa'atolu mai le 0.5TW i le 2018 i le 1.1TW i le fa'ai'uga o le 2022.[12].
I le tulaga o le siosiomaga, o nei faatoaga opeopea o le la e aoga tele i le tele o auala. I le faaopoopo atu i le faaitiitia o le faalagolago i suauu, o faatoaga a le la e faaitiitia ai foi le tele o le ea ma le susulu o le la i luga o le vai, lea e mafai ona fesoasoani e suia suiga o le tau [9]. fa'ato'aga e fa'aitiitia ai le saosaoa o le matagi ma le susulu o le la e taia ai le vai e le itiiti ifo i le 10% e mafai ona fa'afefe ai le sefulu tausaga atoa o le vevela o le lalolagi [9]. gaioiga i luga o le vai, ma faʻaitiitia ai le tafia i luga o le auvai o le vaitafe, puipuia ma faʻaola laau toto.[13]. ua fa'aulufale i lalo o fa'ato'aga ata e mafai ona lagolagoina ai le ola o le gataifale.[13].O se tasi o atugaluga autu o su'esu'ega faifaipea o le ono a'afia i le filifili mea'ai ona o le fa'apipi'iina o mea tetele e pei o lephotovoltaic panels i luga o vai matala nai lo faatanoa e faia e tagata.A o le itiiti ifo o le la e ulu atu i totonu o vai, e mafua ai le faʻaitiitia o le fua o le photosynthesis, e mafua ai le leiloa tele o phytoplankton ma macrophytes. Faatasi ai ma le faʻaitiitia o nei laau, o le aʻafiaga i manu maualalo i le filifili meaai, ma isi, e tau atu i fesoasoani mo meaola vai [14]. E ui lava e leʻi tupu, e mafai ona taofia ai le faʻaleagaina atili o le siosiomaga, o se faʻafitauli tele o faʻatoʻaga opeopea o le la.
Talu ai o le la o lo tatou puna sili lea o le malosi, e mafai ona faigata ona maua ni auala e faʻaogaina ai lenei malosi ma faʻaaogaina i totonu o tatou nuʻu. e fa'atau po'o fa'ato'aga fa'ato'aga sola e asiasi i le taimi nei, e le suia ai le mea moni o le tekinolosi e le o iai se gafatia tele po'o se lumana'i manuia. O le fa'afefe o le sola e umi se auala e alu ai i se uiga o meaola e masani ai. solar panels i luga o fale.O loʻo i ai se taimi umi o le la e mafai ona faʻaaogaina aʻo leʻi avea ma masani e pei o lavalava tatou te ofuina i aso uma. ofu.A'o aga'i i luma tekinolosi i le tele o tausaga o lumana'i, o le gafatia o le alamanuia sola e le gata.
E uiga ia Raj Shah Dr. Raj Shah o se faatonu o le Koehler Instrument Company i Niu Ioka, lea na ia galue ai mo le 27 tausaga. Physics, Institute of Energy Research and the Royal Society of Chemistry.ASTM Eagle Award Recipient Dr. Shah talu ai nei na fa'asa'o fa'atasi ai le fa'atau sili "Fuels and Lubricants Handbook," fa'amatalaga o lo'o maua i le ASTM's Long Awaited Fuels and Lubricants Handbook, 2nd Edition – July 15, 2020 – David Phillips – Petro Industry News Article – Petro Online (petro-online.com)
O Dr. Shah o lo'o umia le PhD i le Inisinia Kemisi mai le Iunivesite o le Setete o Penn ma o se Uso o le Chartered School of Management, Lonetona.O ia foi o se Saienitisi Tusia o le Fono Faasaienisi, o se Inisinia Suauu Tusia o le Energy Institute ma le UK Engineering Council.Dr.Sa aloaia talu ai nei Shah o se Distinguished Engineer e Tau beta Pi, o le sosaiete sili ona tele inisinia i le Iunaite Setete. O ia i luga o le komiti faufautua a Farmingdale University (Mechanical Technology), Auburn University (Tribology), ma Stony Brook University (Chemical Engineering/ Mea Fa'asaienisi ma Inisinia).
O Raj o se polofesa lagolago i le Matagaluega o Mea Faʻasaienisi ma Inisinia Kemisi i SUNY Stony Brook, ua faʻasalalau i luga o 475 tusiga ma sa galue malosi i le malosi mo le silia ma le 3 tausaga. E mafai ona maua nisi faʻamatalaga i Raj i le Koehler Instrument Company's Director filifilia e avea ma Uso i le International Institute of Physics Petro Online (petro-online.com)
O Ms. Mariz Baslious ma Mr. Blerim Gashi o ni tamaiti aʻoga inisinia kemisi i SUNY, ma o Dr. Raj Shah o loʻo taʻitaʻia le komiti faufautua i fafo o le iunivesite. O Mariz ma Blerim o se vaega o se polokalame faʻaaoaoga faʻatupulaia i Koehler Instrument, Inc. i Holtzville, NY, lea. fa'amalosia tamaiti a'oga e a'oa'o atili e uiga i le lalolagi o isi tekonolosi fa'aola.


Taimi meli: Feb-12-2022