E tatau ona iai se fa'atagaga i le totoina o le ofe i lau togalaau

Ua valaʻau e le au atamamai le faʻatau atu o le faʻatoʻaga lauiloa bamboo i Peretania ma tuʻuina atu se lapataiga ina ua maua ona lala e faʻaleagaina puipui ma fale.
O lenei la'au fa'alavelave o se filifiliga lauiloa mo tagata o lo'o nonofo i le taulaga ma e mafai ona sosolo mai togalaau i fale e ala i le talepeina o fa'avae. le tausiaina.

moli pou pa o le la

moli pou pa o le la
Fai mai le Environet na faavaeina Nic Seal, ua faatupulaia le faatauina atu o ofe i le taimi o le faamai, faatasi ai ma fesili a tagata faatau ua faaluaina i le 12 masina talu ai. e uiga i nei mea moni i le tulaga o le faʻatau atu, "o lana tala lea i le faʻasalalauga.
"E masani ona matou taulimaina togalaau uma e faia i le tele o rhizomes ofe, ma o tagata e ona fale e taumafai malosi e foia le faafitauli e ala i le faʻaitiitia poʻo le teuteuina o taʻaloga fou pe a aliali mai."
Na faamatala e Nick e tatau ona lapataʻia e le vasega pepe le au faatau, ma faaopoopo mai: “Ua oo i le taimi o nofoaga autu o togalaau ma fale tausimai latou te tauaveina se matafaioi mo le faateteleina o faafitauli o loo feagai ma le au fai togalaau i le salafa o le atunuu o loʻo faʻatau mai le ofe i le agaga lelei e aunoa ma se lapataiga.tulaga lamatia.”
Evergreen perennial fuga laau e lauiloa ona o latou foliga ese, ae e mafai ona iu i latou o se mea sese taugata. O se tagata nofomau i South West London, Kate Saunders, fai mai o pupu o le tuputupu ae le mautonu i lana togalaau.
“Ou te fautua atu i soo se tasi e mafaufau e toto le ofe e mafaufau faalua ma na o le toto i totonu o ulo po o koneteina i le eleele – ma ia saunia e faia le tele o le tausiga ina ia pulea lelei,” o le tala lea a Kate, ma faamatala mai na ia faanoanoa i le faatauina mai.
E ui e mafai lava ona e totoina le ofe i le fale, o loʻo unaʻia e Environet tagata e filifili ituaiga vao e pei o Bambusa poʻo Chusquea. E le gata i lea, latou te faʻamatalaina e tatau ona e totoina aʻa i totonu o ipu malosi (aloese mai le tuʻu saʻo i le eleele) ma ia mautinoa e teuteu i tausaga taitasi e siaki.
E te fiafia i lenei tusiga? Saini mo la matou nusipepa e maua atili ai tala fa'apenei e lafo sa'o i lau pusameli.resitala
Su'e mo ni mea lelei? Maua mekasini Country Living i lau pusameli i masina uma. Fa'asoa nei
Ole moli puipui fa'aola fa'alelei ole la e fa'aogaina ai masini atamai e iloa ai pe o latalata mai se tasi, fa'amalamalamaina lou avanoa i fafo e aunoa ma ni ki po'o ni fa'amau.
Atoatoa mo le faʻapipiʻiina i faitotoʻa, pa, fale taʻavale ma fafo e aunoa ma se uaea, o lenei moli pa puipui o le la o se pito i luga o la matou lisi manaʻoga. O le mea e sili ona lelei, ua mamanuina ma faʻaogaina masini e ki pe a savali se tasi.
O lo'o fa'aalia ai se fa'auma u'amea masani, o lenei moli la e lelei atoatoa mo pa ma puipui i totonu o le togalaau.
Fa'aputuga o fa, o nei moli pa puipui e otometi lava ona susulu i le pogisa po o le po. Faatasi ai ma se mamanu faʻamaonia, faʻapipiʻi i lou nofoaga e te manaʻo ai i luga o le pa ma fiafia.
Faatasi ai ma le leai o se uaea e manaʻomia, o nei moli pa puipui o le la e sili ona maualalo le tausiga.
Faʻatasi ai ma se mamanu faʻaonaponei ma faʻatinoga faʻalagolago, o lenei moli puipui puipui masani e lelei atoatoa mo le faʻamalamalamaina o lou avanoa i fafo. E i ai se lanu paʻepaʻe mafanafana mafanafana ma faʻailoga ina ia faigofie ona e faʻapipiʻi i pa, puipui poʻo fafo.
Fa'aopoopo le amio i lau fa'ato'aga ma lenei puipui fa'ato'aga atamai, pa ma le malamalama i tua o le la. Faatasi ai ma le 10 moli sili ona susulu o le LED, o le a vave ona susulu lau togalaau i le malamalama ambient.
O nei moli pa puipui o loʻo faʻaalia ai le faʻaogaina o le malamalama ma e lelei atoatoa mo avanoa uma i fafo.Solar panels e faʻafefe le malosi o le la ma faʻaliliu i le 17% o le susulu o le la, faʻamalamalamaina i le pogisa mo le toeitiiti 8 itula.
E lelei atoatoa mo le tautau i luga o le pa, o nei moli moli o le la o le a fatuina ai se susulu matagofie i totonu o lau togalaau. Totogi i le ao ma faʻamalamalamaina le togalaau i le po ma le 15 pulu i le manoa.
Lelei mo le faʻapipiʻiina i tafatafa o pou pa, puipui poʻo laasaga i fafo, o nei moli lalelei o le la e tuʻuina atu i le 8 itula o le faʻaaogaina. Faia i mea faʻagata tumau o le tau, o lamepa taʻitasi e iai se sitaili masani ma faʻamalama paepae sikuea sikuea.

moli pou pa o le la

moli pou pa o le la
O lenei lamepa faigofie i le lanu efuefu vaivai o loʻo i ai se foliga faʻaonaponei faʻaonaponei faʻatasi ai ma se faʻapipiʻi puipui lapotopoto faigofie ma se faʻamaʻi matte.
E te fiafia i lenei tusiga? Saini mo la matou nusipepa e maua ai nisi tala fa'apenei e lafo sa'o i lau pusa meli.
Su'e se mea lelei? Maua mekasini Country Living i lau pusameli i masina uma.


Taimi meli: Feb-01-2022